Salat. Der vil hele tiden komme nye opskrifter til. De kan evt. udskrives i pdf. format når jeg får dem lavet. Kræver dog Adobe Reader, hent gratis her. |
|
Asparges Salat. | |
Broccolisalat. | |
Grøntsags Risotto. | |
Kartoffelsalat | |
Rødkål – æblesalat. | |
Salat ala Frank A. | |
Squash salat med basilikum. | |
Sursød agurkesalat. | |
Asparges Salat. | |
Asparges snittes
- hvis de helt tynde bare i 5 cm. stykker, hvis de er tykke, så også på
langs
Olie, godt med citron og hvidløg røres sammen og hældes over asparges og trækker min. 10 Min. Drysses med godt kryddergrønt; persille - estragon |
|
Broccolisalat. 4 personer. | |
Ingredienser: 450 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skriver, ½ liter kogende vand, ¼ liter syrnet fløde 9%, 2 spsk. finthakket rødløg, 60 g. solsikkekerner (ca. 1 dl), 125 g rosiner (ca. 2 dl), 1 tsk. balsamico eddike, ½ tsk. friskpresset citronsaft, 1 tsk. sukker, ¼ tsk. groft salt Broccolien blanceres ca. 5 min og chokeres kort i koldt vand for at stoppe kogeprocessen - afkøles. de rest. ingredienser blandes godt og de afkølede broccolibuketter tilsættes. Pynt: 50 g sprødt bacon Tilbehør: brød efter eget valg |
|
Tilbered bulgur som du plejer eller efter anvisning på pakken. Skær en squash i små tern, 3 chili i tynde skiver, 3 tomater i små stykker, 1 løg gerne rødløg i små tern, ½-1 dl rosiner efter smag. Efter hvad salaten skal spises til, kan man krydre med hvidløg – eller bulguren kan tilberedes med saft af lime, citron, karry, paprika eller hvad man lige synes. Når bulguren er helt kold, blandes salaten og serveres med creme fraiche dressing. |
|
Ingredienser:250 gr. Bønner, 250 gr. Gulerødder i stave på str. med bønnerne Bønner og gulerødder koges knap møre. Lage: 2 spsk. olie, ¼ dl eddike, ½ dl vand, 2 fed hvidløg blandes og smages til m. salt, peber og sukker. Lagen hældes over de varme grøntsager og sættes i køleskab i min. 1 time. 1 rødløg hakkes fint og drysses over salaten før servering. |
|
Ingredienser:200 gr. mandelsplitter ristes med salt på en hed pande til de tager lidt farve. 3 spsk. honning tilsættes og der røres godt rundt. Mandlerne hældes ud på bagepapir og spredes og afkøles. 300 gr. bønner nippes og koges et par min. i kogende vand tilsat salt. Chokkes med det samme i iskoldt vand. 250 gr. røde/orange peberfrugter skæres i strimler og steges ved middelstærk varme i ca. 2 spsk. olivenolie og rigeligt med peber på en pande i ca. 5-6 min til de bliver lidt brune. 3 fed hakket hvidløg tilsættes sammen med 1½ spsk. balsamico-eddike. Vend det hele godt og tag det af varmen. 150 gr. syrligt æble skæres i firkanter og vendes i de røde pebre sammen med bønnerne og smag salaten til. Pyntes med brøndkarse og de ristede mandler i mindre klumper. |
|
Ingredienser: 3 spsk. cremefraiche 9% eller yoghurt naturel. 3 spsk. mayonnaise. 2 tsk. sukker. Dette røres sammen og smages til med ganske lidt salt og peber. 250 gr. fintsnittet hvidkål og 4-5 revne gulerødder blandes i lige inden servering. |
|
Ingredienser: 1 stor fennikelknold skæres i tynde strimler, 1 agurk udhules for kerner og skæres i tern, 5 radiser snittes fint, 2 appelsiner skrælles og renses for al det hvide og skæres i skiver, Evt. tilsættes 1 håndfuld hasselnødde kerner i grove stykker. Marinade piskes sammen af: 2 spsk. olivenolie, 2 tsk. citronsaft, 1 fed presset hvidløg, 2 tsk. hakket mynte, salt og peber. Det hele blandes godt. |
|
Ingredienser: 1 løg i tern, 1 porre i tern el. ¼ hvidkålshoved i strimler, 1 fennikel i tern, 3 gulerødder i tern, 2 spsk. hakket persille, 1 tsk. salt - dette svitses i olivenolie. 2 peberfrugter (1 rød + 1 grøn) i tern, 400 gr. flåede tomater, evt. revet ost tilsættes. 400 gr. Risottoris f.eks. aborio koges med ca. 6dl. Bouillon (tilsættes lidt efter lidt) Alle grøntsager snittes i mindre tern/stykker og svitses godt et par min. skal derefter små simre ca. 20 – 25 min. - undtaget peberfrugter - de tilsættes først efter 15-20 min sammen med flåede tomater. Bland dette. med risene og smag til med salt og rør evt. Parmesan ost i. Juster evt. konsistensen med vand (skal være blød og lind) Kan spises både med eller uden kød og brød. |
|
Ingredienser:Aftenen før røres 300 gr. græsk yoghurt med 3 fed presset hvidløg og lidt salt og peber. 1-2 agurker deles på langs og kernerne tages ud. De delte agurker skæres i passene tern og blandes med yoghurten. 2 pakker Gyros steges på en tør pande, til saften er kogt væk. 2 rødløg skæres i fine skiver, 2 røde peber skæres i tern, 5-6 tomater skæres i grove stykker Det hele blandes og pyntes med Fetaost og sorte oliven. |
|
Kartoffelsalat | |
Ingredienser: 2 dl. mayonnaise, 2 dl. cremefraiche 9 % eller yoghurt røres sammen. Smages til med salt og peber, karry, citronsaft. 2 fed hakkede hvidløg og 1 finthakket løg(evt. rødløg), 1-2 bundter dild tilsættes sammen med 250 gr. sprødstegte bacontern og ¼ blomkål i meget små buketter. 1 kg. kogte kartofler skæres i tern og røres forsigtigt i. Der kan efter smag og behag tilsættes enten agurk i tern eller små cherrytomater i tynde både. |
|
Ingredienser:200 g græsk yoghurt, 2 spsk. citronsaft, 1 spsk. sukker, 1 æble, 100 g. rødkål. Fremgangsmåde: Yoghurten smages til med citronsaft, sukker. Heri vendes groftrevet æble og meget fintsnittet rødkål |
|
Ingredienser:2 slags salat, ananas i små stykker, rødløg, agurk i stk., orange peber i tern Brødterninger stegt i smør hvidløg og timian |
|
Ingredienser:Fintsnittet rødkål. 2 stk. æbler i tynde både. 1 stk. fintskåret rødløg. 20 dadler udstenet og skåret i kvarte stykker. 1 håndfuld ½ valnøddekerner. |
|
Ingredienser:Røget filet, Rejer, Rødløg, Oliven, Oste tern, Melon, Spæd salat. Salat spredes ud over bunden på et fad/tallerken De forskellige ting spredes ud over Der dryppes citronsaft og olie over salaten |
|
Ingredienser:1 dl. god olivenolie blandes med 1 stor bøtte frisk basilikum skåret groft. Denne dressing skal stå min. 4 timer og gerne natten over i køleskabet. Drysses med lidt salt. 2 små squash skæres i tynde skiver på samme måde som agurkesalat og blandes med dressingen. 2 dl oliven skæres i ¼ og drysses over Der kan tilsættes lidt fintskåret rødløg. |
|
Sursød agurkesalat. | |
Ingredienser:Der anvendes: giver ca. 3,5 dl1 1/4 dl eddike, 125 gram sukker, 1 tsk. salt , 3 spsk. vand, 1 lille løg, skåret i små tern, 1 lille gulerod, skåret i små tern, 1 mellemstor agurk, skåret i små tern, friske korianderblade.Fremgangsmåde: 1: Giv eddike, sukker, salt og vand et opkog i en gryde (ca. 1 minut). Bland løg, gulerødder og agurk i en skål og hæld lagen over så det hele er dækket. 2: Smag til med sukker, salt eller eddike, for at afbalancere smagen. Ønsker man en stærk agurkesalat, tilsættes en chili, skåret i fine skiver - eller lidt chilipasta. Drys med hakkede korianderblade. |
|
Ingredienser:Til 4 personer: 2-3 gulerødder, alt efter størrelse. ½-1 agurk. 1 rød peberfrugt. 2-3 forårsløg. En stor håndfuld blandede hakkede krydderurter eksempelvis: Thai basilikum. Sød basilikum. Mynte. Koriander. Dressing: Mørk sesamolie. Limesaft. Sød chilisauce. Nam pla (fish sauce). Fremgangsmåde: Grøntsagerne renses og skæres i tynde stave. Forårsløgene hakkes fint. Krydderurter kan man blande efter udbud og behov, men hak dem fint, og bland dem i salaten. Rør en dressing af lidt mørk sesamolie og friskpresset limesaft. Smag den til med lidt sød chilisauce og nam pla. Dressingen skal være syrlig sød og aromatisk. Vend dressingen i salaten, servér salaten efter den har trukket i kort tid. |
|
Ingredienser: |
|
|