Til top

Mor Lizzi´s opskrifter.

Forretter.

Der vil hele tiden komme nye opskrifter til.

De kan evt. udskrives i pdf. format når jeg får dem lavet.  Kræver dog Adobe Reader, hent gratis her.

Blinis

Bruscetta(Ciabattabrød) med hvidløg og tigerrejer.

Butterdejsskåle med rejer

Fyldte avocadoer.

Lizzi´s lækre løgtærte.

Lizzi´s ovn æggekage med spinat.

 
 
 
Blinis

pdf format

Ingredienser:

CA. 25-30 STYK

200 g hvedemel, 2 tsk. bagepulver, 1 tsk. salt, et nip sukker, 4 æg, 1 dl mælk, Ca. 50 g smør til stegning 

Æg og mel piskes godt sammen, bagepulveret blandes med melet og piskes i ægge blandingen. Der smages til med salt og sukker. 

Smørret smeltes på en pande og der bages tykke pandekager. Skal stå ved middel varme til de er gyldne og gennembagte, ca. 2 min. På hver side 

Når pandekagerne er færdige, stikkes de ud med et glas af passende størrelse.

Man kan også vælge, at stå og bøvle med at forme blinis direkte på panden, men det synes jeg tager for lang tid. Det allernemmeste er selvfølgeligt at bruge sin blinis pande :o) 

Stenbiderrogn med rødløg. 

Ca. 150 gr. stenbiderrogn

1 lille bæger cremefraiche 38 % (ellers bliver det for tyndt)

2 små rødløg snittet meget fint. 

Rør cremefraiche og rødløg sammen og smag det til med salt og peber. Rør det halve af rognen i og sæt resten ind i en skål.

Jeg lader altid mine gæster kreere deres egen blinis, så får de det som de vil have det. Desuden er det så også nemmere at gemme resten til dagen efter.

 

Bruscetta(Ciabattabrød) med hvidløg og tigerrejer.

pdf format

Ingredienser:

Ved friske rejer, pilles de – men frosne tigerrejer kan med fordel købes i asiatiske butikker. 

16 tigerrejer blandes godt med 3 fed knust hvidløg og trækker ca. 15 min. – røres i gennem et par gange.

2 bøftomater skæres i tern. Derefter blandes 5 spsk. olivenolie og 5 spsk. frisk basilikum og hældes over tomaterne. 1 rødløg hakkes fint. 

Brødet dryppes med olivenolie og steges på begge sider på en grillpande til de er sprøde.

Imens steges rejerne kort (må ikke stege for længe, så bliver de seje) ca. 2 min. til de er lyserøde. 

Servering:

Brødet lægges på en tallerken – rejeblandingen kommes på og der pyntes med de hakkede rødløg.

 
Butterdejsskåle med rejer

pdf format

Ingredienser:

800 g. rejer, 500 g. rensede champignon, 50 g. smør, 1 spsk. mel, 1/2 l. fløde, salt og peber, 10 butterdejs-muslingeskaller, dild til pynt

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde og vend de skivede champignoner heri.

Drys med melet og vend det i.

Spæd med fløden og lad stuvningen koge op ind i mellem. Lad det koge til saucen er ret tyk.

Smag let til og tilsæt de afdryppede rejer.

Smag endeligt til og kog det hurtigt igennem. Rejerne må ikke koge for meget, så bliver de tørre.

Stuvningen fordeles i lunede butterdejsskaller og pyntes med lidt dild.

 

Fyldte avocadoer.

pdf format

Ingredienser:

2 avocadoer, ferske rejer gerne friske med skal, 1 rødløg, citronsaft. 

Sauce:

1/2 dl. creme fraiche, 1/2 dl. Mayonnaise, 1 bøtte dild, salt og peber. 

Tilbehør:

1 citron, Giabatta flute. 

Fremgangsmåde:

Del avocadoerne på langs, fjern stenen og tag kødet ud med en ske og mos det.

Dryp lidt citronsaft over, så mørkner avocadokødet ikke. 

Rør creme fraiche og mayonnaise sammen.

Hak dilden fint, der skal være ca. 2. spsk. og rør den i saucen.

Smag til med salt og peber.

Pil og hak løget fint og blandes med avocadokødet og rejer.

Kom blandingen tilbage i avocadoen og server sammen med ristet brød og citron og toppet med rejer.

 

Lizzi´s lækre løgtærte.

pdf format

Ingredienser:

Tærtedejen kan købes færdig men også laves let:

100 gr. smør smuldres i 200 gr. mel og samles med ½ dl. koldt vand og 1 æggeblomme.

Skal hvile mindst 1 time. (jo længere tid den hviler, jo sprødere bliver tærten.

Ca. ½ kg store løg skæres i skiver og svitses i smør i ca. 2 min uden at tage farve.

Tærtedejen rulles ud og en tærteform beklædes med den.

Løgene blandes med 3 sammen piskede æg, 50 gr. revet ost og lidt salt, peber og muskatnød. Blandingen hældes i tærteformen og tærten bages ved ca. 200 grader på nederste rille i ca. 40 min. Skal være gylden.

Serveres med salat af iceberg, agurk, champignon, bladselleri og ærter.

Serveres med brød.

 

Lizzi´s ovn æggekage med spinat.

pdf format

Ingredienser:

2 spsk. snittet purløg, 2 spsk. hakket persille, 3-4 løg hakkes fint sammen med 2 fed hvidløg og svitses på en pande et par min. 200-300 gr. spinat hakkes let og kommes i løg bland, 3 gulerødder rives og svitses med.

Svitses et par min, persille og purløg blandes i.

Æggene piskes sammen med salt og peber og blandes med løg bland.

Kommes i ovnen ved 200 grader ca. 20 min eller til æggemassen er stivnet helt.

Kan evt. drysses med reven ost.

Stik af og til i æggekagen med en paletkniv for at stivne det øverste lag.

Pyntes med bacon, tomat, agurk og mere purløg og serveres med en salat.

 
 
 

pdf format

Ingredienser: