Til top

Mor Lizzi´s opskrifter.

Råvildt.

Der vil hele tiden komme nye opskrifter til.

De kan evt. udskrives i pdf. format når jeg får dem lavet.  Kræver dog Adobe Reader, hent gratis her.

Dyrekølle grydestegt.

Hjortemedaljoner.

 

Dyrekølle grydestegt.

pdf format

Ingredienser:

1½ kg hjortekølle u/ben, 2½ dl kogende vand, 2 gulerødder i tern, 1 laurbærblad, 2 hakkede løg, 10 peberkorn, 1 dl rødvin, 3 dl piskefløde, 50 g ribsgelé, 500 g champignon, 200 g bacon i skiver

Køllen gnides med salt og peber. Brunes i en gryde sammen med 2-3 skiver bacon. Vand, gulerødder, laurbær, løg og peberkorn tilsættes. Småkoger under låg i ca. 90 minutter. Kødet vendes jævnligt og den sidste halve time tilsættes vinen. Stegeskyen sies, fløde tilsættes hvorefter der smages til med salt, peber og ribsgelé inden sovsen jævnes. Kødet skæres ud i ½ cm tykke skiver og pyntes med bacon i terninger ristet sammen med champignon.

Serveres med smørstegte kartofler og kogte grønsager eller årstidens salat

 

Hjortemedaljoner.

pdf format

Ingredienser:

6 stk. Hjortemedaljoner krydres med salt og peber og brunes i olie i ca. 2½ minut på hver side på en meget varm pande.

Tag dem af og hold dem varme.

1 løg i ½ skiver svitses i lidt smør på panden, ½ bakke champignoner i skiver steges til de akkurat er bløde. 1 dl. hvidvin tilsættes sammen med 1 dl. hjorte eller oksebouillon og 1 spsk. tomatkoncentrat, 1 spsk. hakket persille og 1 tsk. dijonsennep.  

Kog sovsen lidt ind – kan evt. jævnes lidt - og smages til med salt og peber. 

Serveres med kartofler, gulerødder i stave og broccoli og sukkerærter