Kartoffelretter. Der vil hele tiden komme nye opskrifter til. De kan evt. udskrives i pdf. format når jeg får dem lavet. Kræver dog Adobe Reader, hent gratis her. |
|
Lizzi´s Brunede kartofler – rigtig gode. | |
Lizzi´s fedtfattige flødekartofler. | |
Lizzi´s timiankartofler. | |
Kartoffelboller. | |
Kartoffelsalat | |
Varm kartoffelsalat. | |
Ingredienser: 1 kg. rensede nye kartofler med skræl kommes i en gryde og dækkes ½ med vand og 2-4 spsk. salt kog kartoflerne under låg til der ikke er mere vand ved. Låget tages af og kartoflerne skal stå i ½ time for at opnå en rynket effekt. ELLER: Læg 1 kg. rensede og tørrede kartofler på en bageplade og gnid dem med 1-2 spsk. salt og 1-2 spsk. olivenolie og bag dem ved 210 grader i ca. 25 min. |
|
Ingredienser: 200 gr. revne kartofler gives et opkog i 3 dl vand. 3 dl kærnemælk tilsættes og gryden tages af varmen og køles af til fingertemperatur, 50 gr. gær tilsættes. 70 gr. hvedeklid, 700 gr. mel, 50 gr. Becel flydende margarine, 1 æg, 2 tsk. salt og 2 tsk. sukker kommes i mælkeblandingen (de sidste 150 gr. mel tilsættes lidt af gangen) Dejen æltes godt og efterhæver lunt i 20 min, slås ned og deles i 2 kugler, efterhæver endnu 5 min. Form ca. 15 boller af denne dej og læg dem på en bageplade med bagepapir og lad efterhæve ca. 20 min. Pensles med sammenpisket æg og drysses med sesam. Bages ved 200 gr. i ca. 12 min. |
|
Kartoffelsalat | |
Ingredienser: 2 dl. mayonnaise, 2 dl. cremefraiche 9 % eller yoghurt røres sammen. Smages til med salt og peber, karry, citronsaft. 2 fed hakkede hvidløg og 1 finthakket løg(evt. rødløg), 1-2 bundter dild tilsættes sammen med 250 gr. sprødstegte bacontern og ¼ blomkål i meget små buketter. 1 kg. kogte kartofler skæres i tern og røres forsigtigt i. Der kan efter smag og behag tilsættes enten agurk i tern eller små cherrytomater i tynde både. |
|
Ingredienser: 2 glas samsøkartofler eller ¾ kg kogte brunkartofler, 200 gr. Sukker, 100 gr. Flydende becel margarine En pande gøres rigtig varm 5-10 min afhængig af bundtykkelse – sukkeret tilsættes i en top på midten og flyder ud på panden – pas på det ikke branker – efter ½ til 1 min. Er sukkeret smeltet (panden kan evt. ”rystes” lidt frem og tilbage for at fordele sukkeret) margarinen kommes på panden og der røres godt rundt – varmen skal hele tiden være på max. Nu tilsættes de kolde kartofler der lige er skyllet under koldt vand (det gør dem flot blanke) og der røres rundt – nu sænkes varmen til meget svag og kartoflerne står ca. 30. min hvor der af og til røres. Denne halve time ved meget svag varme, gør at der opstår den helt rigtige krystalliserede skorpe som gør netop disse kartofler så lækre. |
|
Ingredienser: 500 gr. kartofler i skiver, 1 l. skummet eller minimælk, 2 spsk. Maizena´, 1-2 løg i tern, hvidløg, revet muskat, salt og peber Mælken - minus 2 dl – koges op. Maizenaen røres op i de 2 dl. kold mælk, sovsen jævnes. Sovsen smages til med hvidløg, muskat, salt og peber og hældes over kartoflerne der blandet med de hakkede løg. Kan evt. drysses med reven ost hvis man kan lide det. Ca. 200 grader i ca. 60 min. |
|
Ingredienser: 800 gr. Kartofler, 800 gr. Gulerødder, 2 rødløg. Kartofler og gulerødder skæres i tykke stave (om sommeren bruges de helt små kartofler og friske gulerødder i tykke skiver) Løgene skæres i både. Det hele kommer i smørsmurt fad og der tilsættes et par klatter smør 4-5 spsk. Timian og sættes i en 225 - 250 grader varm oven. Efter 5 min. omrøres det hele så timianen bld. godt i grøntsagerne. Skal stå ca. 45 min i ovnen (små sommerkartofler og gulerødder ca. 30 min) under jævnlig omrøring. Tilsæt evt. 300 gr. pastinak i tykke stave. Smager godt til alt fra grillmad til oksesteg. |
|
Ingredienser: 3/4 kilo små, faste, kogte kartofler, 2 Stk. mellemstore zittauerløg, 50 gram smør, 1 1/2 deciliter vand, 3/4 deciliter eddike, 1 1/2 spiseskeer sukker, 1 teskeer groft salt, hvid peber, 2 1/2 deciliter piskefløde. Fremgangsmåde for Varm kartoffelsalat: Skær kartofler og løg i skiver. Bring smør, vand, eddike og krydderier i kog. Kog løgene møre heri, ca. 10 min. Varm kartoflerne igennem i marinaden. Tilsæt kogende piskefløde, og smag salaten til.Server salaten til stegt fisk, frikadeller, pølser m.m. |
|
Ingredienser: 1300 gr. baby kartofler., 150 gr. smør, 4 store spsk. hakket persille, groft salt. Dressing: ½ l. creme fraiche, 2 hakkede rødløg., 1 bdt. hakket persille, lidt sukker. Skyld kartoflerne, og kog dem som de er, i letsaltet vand i 3-5 min. Smørret brunes let på panden. Når kartoflerne er kogt, (ikke pille kartoflerne) og mens de er varme vendes de i smørret sammen med persillen og drysset med groft salt med rund hånd. Disse kartofler kan bruges både som tilbehør og en slags snack. Her i huset er det en udsøgt menu sammen med spegesild og lune frikadeller. Men ellers et godt tilbehør til alle former for kødretter. Alle ingredienser til dressingen blandes. Dressingen er alle tiders til næsten alle retter. |
|
|
|
Ingredienser:
|
|
|