Til top

Mor Lizzi´s opskrifter.

Pasta og Pizza.

Der vil hele tiden komme nye opskrifter til.

De kan evt. udskrives i pdf. format når jeg får dem lavet.  Kræver dog Adobe Reader, hent gratis her.

Lizzi´s fedtfattige Spaghetti Carbonara.

Lizzi´s Nudel fad.
Lizzi´s Pasta med rejer.

Biker Godess pizza.

Lasagne med Hytteost.

Nudler i ostesovs.

Pastafad.

Pastasalat med tun.

Pastasalat med sød chili marinade.

Pizza.

Pizzadej.

Pizzasnegle.
Ragout Bolognese.
 
 

Lizzi´s fedtfattige Spaghetti Carbonara.

pdf format

Ingredienser:

200 gr. spaghetti, 3 fed hvidløg, 1 lille løg, 200 gr. skinke eller kogt kylling, 2 æg, 1½ dl. mælk, 4 spsk. revet parmesan, salt og peber, olivenolie. 

Kog pastaen efter anvisningen på pakken, løget hakkes fint og svitses af i lidt olivenolie på en pande. Derefter kommes fint skåret skinke el. kylling på panden. Hvidløg hakkes groft og kommes i panden og svitser med kort. Mælken tilsættes sammen med den revne parmesan. Til sidst tilsættes et sammenrørt æg og der røres kort og derefter skal det stå et par min. og jævne lidt. Der smages til med salt og peber og den al dente kogte spaghetti røres i og blandes godt. Der kan efter smag tilsættes soltørrede tomater, oliven eller hvad man lige har i køleskabets grøntskuffe. 

Variant 2 af fedt reduceret Spaghetti Carbonara

Pasta: 110 gr. bacon eller kogt kylling, 1 ½ spsk. olivenolie, 2 store æg, 2 æggeblommer, 4 spsk. cremefraiche, 4 spsk. revet parmesan.

Kog pastaen efter anvisning på pakken i en stor gryde i 8-10minutter. Skær kødet i tern og steg det i olivenolie. Bland æg, æggeblommer, cremefraiche og den revne ost godt til en carbonarasauce. Dræn pastaen og kom den tilbage i gryden. Hæld carbonarasaucen over pastaen sammen med det stegte kød og rør godt. 

Spaghetti cabonara. 

200 gram frisk spaghetti, salt, 1 spiseskeer olie, 100 gram bacon, 2 spiseskeer olivenolie, 3 stk. æg, 6 spiseskeer mælk, revet muskatnød, salt og peber, 2 spiseskeer friskrevet parmesanost.

Fremgangsmåde for Spaghetti cabonara:

Kog spaghettien al dente i letsaltet vand tilsat lidt olie. Skær bacon i små terninger og rist dem gyldne i 2 spsk. olie ved svag varme. Pisk æggene sammen med mælk, revet muskat, salt og peber. Hæld den velafdryppede, varme spaghetti på panden til fedtstoffet og bland godt rundt. Tag panden fra varmen. Hæld æggeblandingen over spaghettien og rør godt rundt. Æggemassen skal lige akkurat stivne .

 

Lizzi´s Nudel fad.

pdf format

Ingredienser:

700 gr. Skruer, 250 skinke eller andet kød, 100 gr. Bacon i tern, 300 revet ost, 1 dl mælk, 3 æg, 150 krydder cremefraiche, 2 tsk. oregano, salt, peber, ½ tsk. Muskat. 

Kog skruerne knap møre, kom dem kort i koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Skær skinken i mindre stykker og bacon i tern svitses kort – ved hakket oksekød skal kødet svitses til det falder hinanden.

Smør en form godt med margarine og kom skiftevis skruer, kød og ost i formen.

Mælk, æg og creme fraiche røres sammen og krydres med salt, peber og muskat evt. lidt flydende bouillon, alt afhængig af hvad kød der bruges. Bld. Hældes over fyldet.

Bages 30 min. Ved 180 grader 

Serveres med salat og brød

 

Lizzi´s Pasta med rejer.

pdf format

Ingredienser:

1 løg, 3 fed hvidløg, 1 gul eller rød peberfrugt, 3 spsk. olivenolie, 2 tomater, 250 gr. rejer, frisk oregano, salt og peber, 150 gr. Frisk båndpasta.

Svits finthakket løg, hvidløg og tynde strimler peberfrugt i olien ca. 5 min.

Skær tomaterne i både og vend dem i sammen med rejerne. Lad det blive gennem varmt – ca. 2 min. Tilsæt lidt friskhakket Oregano (tørret kan også bruges) salt og peber.

Pasta koges efter anvisning og anrettes sammen med rejer og tomat blandingen. 

Evt. brød til

 

Biker Godess pizza.

pdf format

Ingredienser:

This recipe was graciously shared by Biker Goddess when I first joined the ADBB.

During my early Atkins days, when I had been eating way too many pizzas for way too many years, this recipe helped me kwell the desire for pizza. I don't eat tomato sauce, so I leave out the sauce and it is still positively delicious.

My husband and I do not miss pizza anymore.
For those concerned about the amount of cheese, I use three glass dishes and spread the ingredients to make three pie shells.

They freeze nicely and I always have a shell or two for a quick lunch or dinner.
113 g softened cream cheese
4 eggs
1/3 cup heavy cream
1/4 cup parmesan cheese (grated)
1 tbs chives
1/2 tsp Italian or pizza seasoning
2 cups shredded cheese (I use mozzarella /cheddar mix) 1/2 tsp wet garlic or 1/4 tsp garlic powder
1/2 cup lowest carb tomato or pizza sauce
1 cup mozzarella cheese
Toppings to taste (I use pepperoni, sausage, green olives, whatever!)
Beat together cream cheese and eggs till smooth.
Add cream, parmesan cheese and spices.
I use 2 or 3 - 9 inch round glass pie plates and spray them with oil. (Original recipe calls for a 13 X 9 inch glass dish.)
Put 2 cups of shredded cheese over the two or three dishes and pour egg mixture over the cheese. Bake at 375 for 30 minutes.
Spread with sauce (if desired) and then add your toppings.
Cover with mozzarella cheese.
Bake till browning and bubbly.
Let stand for 5 minutes or so.
One modification that I do is that I let the crust cook longer so that it is nice and crispy on the bottom, otherwise it si too mushy when you bite into it.

 

Lasagne med Hytteost.

pdf format

Ingredienser:

500 gr. okse, 3 gulerødder, 3 blade bladselleri, 1 rød peber/snackpeber, 1 løg, 2 fed hvidløg, 2 ds. tomater med chili, 2 ds. pure, basilikum, salt, peber og oregano. 

Kødet svitses i olie, hakket løg svitses med i ca. 5-10 min. til de er klare.

Grøntsagerne snittes fint med kniv eller i foodprocessor, tomaterne og krydderierne tilsættes.

Det hele koges godt sammen i ca. 15. min. , til sidst tilsættes 500 gr. hytteost – det brænder let på, så det røres i ved lav varme og konstant omrøring. 

Lasagneplader og kødsauce lægges skiftevis i et ildfast fad - altid kødsauce først - kan evt. drysses med revet ost.

 30 min. i ovnen v. 225 grader 

Serveres med salat.

 

Nudler i ostesovs.

pdf format

Ingredienser:

Smør eller margarine, 1-2 løg, 5-6 gulerødder, 5-6 stængler blegselleri, 1-2 røde chilier,

250 gr. kogte pastaskruer, ¾ brik Karolines ostesovs, paprika, salt og peber.  

Løg skæres i skiver og svitses på en pande, gulerødderne skæres i ½ cm tykke skiver steger med løgene i ca. 5-8 min.

Når gulerødderne begynder at blive bløde, tilsættes blegselleri i ½ tykke skiver, og chili i tynde skiver, steg med et par min.

De kogte skruer tilsættes og vendes godt rundt – herefter tilsættes ostesovsen og hele retten varmes godt igennem under konstant omrøring.

Vær opmærksom på, at ostesovsen ikke brænder på.

Smag retten til og server til alle former kød.

 

Pastasalat med tun.

pdf format

Ingredienser:

Ca. 600 gr. Pasta, 2 rødløg, 1-2 dåser tun, 10- 12 cherrytomater, salt og peber. 

Der kan tilsættes - Kryddermarinerede hvidløg hvis man kan lide det. 

Pastaen sættes til kogning, mens man går i gang med at skære tomaterne i både og rødløgene i "halve ringe".

Den færdigkogte pasta (må endelig ikke få for meget!) hældes i en si og køles af med rindende koldt vand, i hvert fald i et par minutter.

Den helt afkølede pasta hældes i en stor skål, hvorefter tomater, løg, tun og de hele hvidløg tilsættes.

Hæld ligeledes 5-6 skefulde olie fra hvidløgene i skålen, sørg for at blande alle ingredienserne godt.

Smag til med salt og peber.

 

Pastafad.

pdf format

Ingredienser:

500 gr. oksekød brunes, 5 stilke bladselleri i skiver, 2 pakker minimajs i gode skiver, 1 rød peber eller snackpeber i skiver svitses sammen i en anden gryde, 3-4 fed hvidløg hakkes,

1 glas chilisovs eller 2 dåser purerede tomater eller sauce bolognese hældes i gryden, ca. 200 gram kogte skruer, og det svitsede kød blandes i og det hele røres godt sammen og smages til med salt peber og chili efter smag.

Det kommes i et ildfast fad og drysses med 100 gr. revet ost, sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min, sæt flute i ovnen og bag videre til fluten er klar.

 

Pastasalat med sød chili marinade.

pdf format

Ingredienser:

1 spsk. soja, 5 spsk. sød chili, saften af ½ - 1 lime, 1 spsk. olie. 

Fusilli skruer, spinatblade + anden salat, agurk i ½ skiver, radiser i skiver. 

Marinaden blandes sammen og hældes over de kolde kogte skruer og blandes godt.

Groft snittet / revet spinat og anden salat – agurk og radiser blandes i.

 
 

Pizza.

pdf format

Ingredienser:

Bund.

50 gr. Gær, 3,1 dl varmt vand, 11/4 tsk. groft salt, 2,5 spsk. Olie, 500 gr. Mel. 

Tomatsauce:

25 gr. Smør, 2 mellemstore hakkede løg, 2 fed hvidløg, 1 ds. Flåede tomater, 1 tsk. Oregano, ½ tsk. groft salt, peber. 

Ælt alle ingredienser sammen og lad hæve under folie i mindst 40 min. 

Tomatsauce og fyld efter eget valg 

Bages ca. 25 min ved 200 grader

 

Pizzadej.

pdf format

Ingredienser:

Bagetip: skal bages 8-10 min. ved 250 – 300 gr. nederst i ovnen – gerne med undervarme. Det gør bunden sprød og fyldet blødt. 

Dej: 25 gr. gær røres ud i 3 dl. lunkent vand i en stor skål.

Der tilsættes 450 gr. mel f.eks. 200 gr. durummel og 200-250 gr. hvedemel til dejen er blød og smidig og lige slipper fingrene.

Del dejen i 2 og rul dejen ud til 2 cirkler. Lægges på en bageplade og derefter fyld efter eget valg start med tomat og slut med ost. 

Dressing til pizza: 2 dl. yoghurt naturel røres op med 2 spsk. hakket dild, 2 fed knust hvidløg, ¼ tsk. salt og lidt peber. 

Toppings kunne være salat, løg og tomater.

 

Pizzasnegle.

pdf format

Ingredienser:

50 g gær, 3 dl vand, 1 tsk. groft salt, 2 spsk. olie, ca. 500 g hvedemel (gerne pizzamel) 

Fyld:

50-60 g sorte oliven uden sten, 1 dåse koncentreret tomatpuré (140 g), 100 g Mozzarella ost, 1 spsk. tørret oregano, salt og peber. 

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i lillefingervarmt vand. Bland salt og olie i, tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem.

Hak de sorte oliven.

Rul dejen ud til en firkantet plade på ca. 35 x 40 cm.

Smør tomatpuré på dejen og drys oliven, ost og oregano over. Drys med lidt salt og peber.

Rul dejen sammen fra den lange side og skær den ud i 20 snegle.

Læg sneglene på en bageplade med bagepapir, tryk dem let og lad dem hæve i 20 min.

Bag sneglene ved 200 grader i en forvarmet ovn i ca. 20 min.

 
Ragout Bolognese.

pdf format

Ingredienser:

150 gr. bacon i tern, 2 spsk. olivenolie, 2 hakkede løg, 4 finthakkede hvidløg, 2 tyndt snittede gulerødder i tern, 2 hakkede stilke bladselleri, ¾ kg. hakket oksekød, 300 gr. kyllingelever delt i 4 stykker, 1 lille ds. tomatpure, 2 dl. tør hvidvin, 3-4 dl. oksebouillon, salt, peber og muskatnød, ca. 800 gr. tykke pastarør, friskrevet parmesan

Rist bacontern i olien i et par min. tilsæt løg og grøntsager og rist videre til det hele er gyldent.

Tilsæt kødet og steg videre under omrøring, til kødet er løst.

Tilsæt de ¼ kyllingelever og tomatpure – steg videre et par min.

Tilsæt vin og bouillon samt krydderier. Lad det hele stå at små simre i ca. 30 min. Imens koges pastaen.

Det hele blandes sammen og serveres med revet ost samt flutes.

 

 

pdf format

Ingredienser:

 

 

pdf format

Ingredienser: