Til top

Mor Lizzi´s opskrifter.

Kyllingeretter.

Der vil hele tiden komme nye opskrifter til.

De kan evt. udskrives i pdf. format når jeg får dem lavet.  Kræver dog Adobe Reader, hent gratis her.

Lizzi´s Kyllingebryst m. spinat, gulerødder og skruer.
Lizzi´s Kyllingesuppe.
Lizzi´s Kylling i kokos.

Lizzi´s lækre kyllingepande.

Lizzi’s Spaghetti med kyllingebryst.

Lizzi´s Surinamnam Kylling.
Lizzi's indisk inspirerede kylling med ris.

Andebryst med rødbeder.

Cajunkylling med frisk agurk.

Djævlevinger/lår.

Kalkungryde med lime og bulgur.

Kyllingebryst /Fisk i Sursød sauce.

Pyt i pande med kylling.

Unghane/Kyllingebryst

 

Andebryst med rødbeder.

pdf format

Ingredienser:

1 andebryst, ca. 300 g. 100 g. bacon. 2 skefulde olivenolie, 3-4 løg, 2 gulerødder, 1 dåse økologiske tomater (400 g.). 4 mellemstore kogte rødbeder, et lille kilo. 1 økologisk appelsin, 1½ l. bouillon – ande- eller kylling, salt og peber, ¼ dl. piskefløde eller ¼ l. creme fraiche.

Fremgangsmåde:

Læg et andebryst i gryden med skindet nedad og lad det riste i eget fedt med en skefuld olivenolie eller smør.

Vend kødet og steg det rosa. Tag kødet op.

Rist finthakket løg og gulerødder i tern i andefedtet, tilsæt revet appelsinskal og saft og de kogte, ternede rødbeder. Hæld suppen ved. Tilsæt tomaterne. Læg det fint udskårne andebryst på suppen og smag til med salt og peber.

Ved serveringen: smæk en god skefuld smetana eller creme fraiche i hver tallerken. Både rødbedens og appelsinens flotte farver vil her komme frem.

Friske rødbedetoppe, kan snittes fint og varme med i suppen inden servering.

 

Cajunkylling med frisk agurk.

pdf format

Ingredienser til 4 personer:

Kylling:

4 stk. kyllingebryster, 2 spsk. paprika, 2 spsk. spidskommen, 2 spsk. koriander, 2 spsk. sennepsmel, 2 spsk. timian, 4 stk. laurbærblade, 1 stk. chili – hakket og renset for kerner, 2 stk. lime – saften, 1 dl. cognac, 1 – 2 spsk. ketchup, 2 spsk. rapsolie. 

Frisk agurk med dressing:

2 agurker, 2 lime – saften, 1 citron – saften, 2 chili, 3 spsk. honning, lidt vand, 2 spsk. olivenolie, 2 spsk. soja, 100 g. peanuts, 100 g. pinjekerner, peber. 

Bagt tomat med bøffelmozzarella:

8 stk. tomater, 2 pk. Bøffelmozzarella, 2 fed hvidløg, ca. 2 spsk. rapsolie, purløg til pynt. 

Fremgangsmåde:

Kylling:

I morteren stødes paprika, spidskommen, hele korianderkorn, sennepsmel, laurbærblade, timian, chili, limesaft, cognac og ketchup til en marinade.

Marinaden hældes i en skål og rapsolien tilsættes.

Kyllingebrysterne skæres i strimler og marineres i cajun blanding. Steges herefter på panden. 

( man kan evt. lade kyllingen marinere i ca. 1 døgn – det giver en kraftigere smag.) 

Agurk med dressing:

Saften af citron og lime sammen med honning, fint hakket chili, vand, olivenolie og soja – smag til med honning og peber.

Agurkerne halveres på langs og kernerne skrabes ud.

Agurkerne skæres herefter i mundrette stykker.

Dressingen hældes over agurkerne og salaten vendes rundt i skålen så dressingen fordeles godt.

Pinjekernerne ristes let af på en varm pande.

Pinjekernerne og peanuts tilsættes først umiddelbart før servering. 

Tomater:

Tomaterne skæres i både og vendes med presset hvidløg og rapsolie.

Bøffelmozzarellaen skæres i skiver og kommes på toppen.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Pyntes før servering med hakket purløg.

 
 

Djævlevinger/lår.

pdf format

Ingredienser:

16 kyllingevinger eller 4 lår tørres af i køkkenrulle. Der blandes en marinade af 6 spsk. tomatpure, 2 spsk. stærk chilisovs, 1-2 spsk. engelsk sauce, 4 fed pressede hvidløg, 2 spsk. farin, 2 tsk. dijonsennep og chilipeber efter smag.

Fremgangsmåde:

Marinaden kommes i en pose og vingerne lægges i og trækker i køleskabet i ca. 1 døgn.

Vend posen af og til.

Overskydende dressing hældes fra og vingerne steges i ovnen i ca. 20 min. (lår 30-35 min).

Skal vendes et par gange undervejs.

Spises enten som snack eller med rissalat af basmatiris og kogte gulerødder skåret i tern og let kogte ærter, og brød hvis det ønskes.

 

Kalkungryde med lime og bulgur.

pdf format

Ingredienser:

Kalkun gryde:

700 gr. kalkun i tern, ½ dl olivenolie, 300 gr. hvidkål i store tern, 300 gr. gulerødder i grove stykker, 100 gr. peberfrugt i store tern, 300 gr. squash i grove tern, 1-2 hele stænger kanel, 1-2 hele stjerneanis, 2 fed hakkede hvidløg, 25-50 gr. farin efter smag, 400 gr. flåede tomater, ½ spsk. soja, ½ dl. vand, 1 tsk. salt, ¼ tsk. peber, 1 tsk. chili. 

Bulgur:

450 gr. bulgur, saften af 1 lime, saften af 1 citron, 15-25 gr. revet ingefær, ½ spsk. salt, 1 drys peber, 1 l. vand, 50 gr. smør. 

Brun de hele stykker kalkun eller kylling i olien på alle sider i en gryde, og tag dem op.

Kom gulerødder, hvidkål, peberfrugt, squash, kanel, stjerneanis, hvidløg og farin i gryden og vend det godt sammen.

Kom kalkunkødet tilbage i gryden og tilsæt tomater, soya og vand.

Bring det i kog og lad koge i ca. 30 min.

Smag til med salt, peber og chili.

Tag kødet op og lad det hvile i ca. 15 min. Før det skæres i skiver.

Serveres med Bulgur i lime.

Bulguren blandes med limesaft og citronsaft, ingefær, salt og peber og blandes i en gryde.

Kogende vand hældes over, smørret røres i og låg på. Lad det trække i 20-30 min og smages til med salt og peber.

Rester laves til suppe – ekstra flåede tomater på, suppen koges op og smages til med salt peber og chili og der slukkes for varmen og bulguren kommes i. 

Grov bulgur skal muligvis koges i 5 min. før opskriften følges.

 

Kyllingebryst /Fisk i Sursød sauce.

pdf format

Ingredienser:

250 gr. Fisk i store tern, 1 spsk. Olie, 2 fed hvidløg, 1 spsk. Hakket ingefær, 400 gr. Grøntsager fintsnittet fx gulerod, forårsløg, sukkerærter og kål – bare hvad du lige har i køleskabet, frisk koriander, basilikum eller mynte 

Sursød sauce

Ingredienser:

1 dl. Alm. eddike, 4 spsk. Sukker, 2 spsk. koncentreret tomatpure, 2 dl fiskebouillon (vand og fiskebouillon), 2 spsk. Fishsauce, lidt chilipasta, 2 tsk. kartoffelmel. 

Fisken dampes i 4-5 min under låg/ Hvis man bruger kylling skal kødet skæres i tynde skiver og svitses i olie i ca. 5 min – eller til de er møre. 

Bland alle ingredienser til den Sursød sauce og bring det til kogepunktet under omrøring (må ikke koge).

Fjern straks fra varmen og smag til med sukker, salt og evt. chilipasta. 

Varm olien på en stor pande, tilsæt hvidløg og ingefær og de snittede grøntsager. Steges til de er knap møre.

Tilsæt den varme sauce og varm retten igennem.

Løg fisken på et fad og hæld grønsagsblanding. Over. - Hvis du har brugt kylling, varm den sammen med grønsagsblanding. 

Serveres m. Jasminris.

 

Lizzi´s Kyllingebryst m. spinat, gulerødder og skruer.

pdf format

Ingredienser:

2 kyllingebryster skæres i grove stykker, 6 gulerødder, 10 spinatkugler, 200 gr. Pastaskruer, 2 hønsebouillonterninger, 3 fed hvidløg. 

Kyllingestykkerne krydres med salt og peber og brunes i olie. Der tilsættes ½ l vand og 1 hønseterning. Det simrer ved middelvarme ca. 20 min (hold øje med det ikke koger tørt, ellers fyld lidt mere vand på)

Tilsæt tyndt skivede gulerødder, spinatkugler, skruer, pressede hvidløg samt 1 l vand og 1 hønseterning mere.

Lad simre til det hele er mørt – ca. 10 min. 

Serveres evt. med salat og brød

 
Lizzi´s Kyllingesuppe.

pdf format

Ingredienser:

1 kylling deles i 4 stykker, 1½ l vand med 1 hønsebouillonterning, 4-5 gulerødder skæres i tyndes stave, 4-6 stængler bladselleri i 1 cm. tykke skiver, 1-2 porrer i tynde skiver, 4 plader glasnudler

Kyllingen koges mør i vandet tilsat bouillonterning i ca. 30 min.

Kyllingen tages op og skæres i mundrette stykker og holdes varme.

Grøntsagerne koges i kyllingefonden i ca. 2-3 min og derefter tilsættes glasnudlerne og koger yderligere 2-3 min til de er møre. Til sidst tilsættes kyllingestykkerne.

Der gives brød til.

 

Lizzi´s lækre kyllingepande.

pdf format

Ingredienser:

2 løg skæres i tern og svitses ca. 5 min uden at tage farve.

2-3 kyllingebryster skæres i større stykker og tilsættes løgene.

6-7 gulerødder skæres i gode skiver og det hele krydres med salt og peber og svitses i 6-7 min

1 ds. tomat med chili og 2 dl fløde hældes ved (man kan i stedet for fløde, tilsætte en ds. kokosmælk.)

1 tsk. chilipasta (Sambal Olek) tilsættes

1 spsk. brun farin og ekstra salt og peber tilsættes

Det hele småsimrer i 10-15 min til det er mørt. 

Serveres med kartofler eller ris og brød til.

   
Lizzi´s Kylling i kokos.

pdf format

Ingredienser:

4 kyllingebryster med skind (Overlår kan bruges i nødstilfælde), 4 fed hvidløg i skiver på den lange led, 1 ds. kokosmælk, 1 ds. Flåede tomater med chili, 1 lille ds. tomatpure, 2 fed pressede hvidløg, ½ tsk. Chilipasta, 1 tsk. Oregano, ½ tsk. salt og lidt peber efter smag, saften fra ½ lime

Variation: Der kan tilsættes tyndt snittede gulerødder, fennikel og rød peber som svitses kort før kokosmælk m.m. kommes i gryden. 

Skindet løsnes forsigtigt, de skivede hvidløg lægges ind under skindet, krydres med salt og peber og brunes forsigtigt på en pande. Derefter lægges kyllingebrysterne i et olieret ildfast fad og steges med skindsiden opad i ca. 15 min ved 200 grader.

Samtidigt sættes en gryde Jasminris over at koge efter anvisningen på posen.

Kokosmælk, flåede tomater, tomatpure, hvidløg og limesaft koges kort op i en gryde – krydres med salt, peber, chilipasta og oregano. 

Blandingen hældes over de forstegte kyllingebryster som står yderligere 20 min. i ovnen

 

Lizzi’s Spaghetti med kyllingebryst.

pdf format

Ingredienser:

4 kyllingebryster skæres i mindre tern ca. 2x2 cm

1 løg hakkes og svitses ca. 5 min. i ½ margarine og ½ olivenolie,

kyllingen tilsættes

Krydres med 2 spsk. Tandori Marsala mix, 1 tsk. salt, 1 tsk. Peber. Svitses i ca. 5 – 10 min.

1 bakke champignon skæres i rustikke skiver og svitses med i yderligere 10 min. 

Sauce:

1- 1½ dåse kokosmælk, Saften fra 1 limefrugt, 3 spsk. Farin,½ tsk. Kanel, 4 fed pressede hvidløg, En klump peberrod på ca. 8x8 cm rives på et jern

Alle ingredienserne til saucen blandes og hældes over kylling og løg. 

Sæt i en 200 gr. Varm ovn i ca. 20 min 

Retten smages til med salt og peber. 

Serveres med frisk pasta og godt brød. 

Jeg anbefaler at lave en god stor portion af denne ret, den smager himmelsk. Denne portion er til 2 personer.

 
Lizzi´s Surinamnam Kylling.

pdf format

Ingredienser:  

1 kylling delt i 4 stykker, 500 gr. bacon i tern, 5 spsk. stærk karry (hot Madras eller Sharwoods Indian Curry Powder), 1 dl. olivenolie, 2 fed pressede hvidløg, 1 hvidkålshoved, 30 gr. margarine, 5 spsk. stærk karry, 2 tsk. sukker, 2 æg,

Bacon svitses i 4-5 min. i en tykbundet gryde, tages op og lægges til side.

Afhængig af mængden af fedt fra bacon, tilføjes evt. lidt margarine, karryen skal svitses af i ca. 1-2 min under omrøring. Tilsæt de 4 stk. kylling, brunes i karry og vendes ofte ca. 5-8 min. Tilsæt olivenolie og hvidløg og steg videre i ca. 20 min. under hyppig vending ved middel varme.

Kålen snittes mellem fint, dampes i letsaltet vand til den er knap mør. Drypper af i en sigte.

Margarine, karry og sukker svitses i en gryde, kål og bacon tilsættes og varmes godt igennem.

Æggene piskes sammen og tilsættes kålblandingen. Simrer under omrøring i ca. 5 min.

Server den stegte kylling og basmatiris til.

Der er meget karry i, men det smager HELT fantastisk.

 

Lizzi´s indisk inspirerede kylling med ris.

pdf format

1 kylling deles i 8 stk. – lægges i en foliebakke eller fad og drysses med salt og Graham Marsala krydderi og sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. 

3 dl. Basmati ris koges efter anvisningen på posen tilsat ½ tsk. salt. 

Imens svitses 1 porre i tynde skiver, 1 - 2 rødløg i fine tern, 3 gulerødder i tændstiktynde stave på ca. 5-6 cm længde, 1 bakke minimajs i 1 cm. tykke skiver og 1 - 2 hele chilier i tynde skiver i en gryde og krydres med 1 tsk. salt, 1 - 2 tsk. Graham Marsala og 1 - 2 tsk. karry i ca. 5 min.

½ dl. rosiner tilsættes det sidste minuts tid. 

Grønsagsblandingen tilsættes de kogte ris.

 

Pyt i pande med kylling.

pdf format

Ingredienser:  

500 gr. kylling i tern krydres med salt og peber og svitses godt i ca. 5 min.

Kødet tages af panden og gemmes til senere.

1 løg i grove tern, 5 stængler bladselleri i skiver, 5 gulerødder i skiver, 1 rød chili i tynde skiver, 2 fed knust hvidløg, Salt og peber

Svitses i ca. 7-8 min.

2 dl. Østersovs, 2 spsk. puddersukker, 2 spsk. sojasovs

Kødet tilsættes og steger med til det hele er mørt.

Nudler koges og blandes i lige inden servering – kan også serveres ved siden af.

Rejechips spises som tilbehør.

Retten kan også laves med svinekød, dog varierer kogetiden så en smule.

 

Unghane/Kyllingebryst

pdf format

Rødløg i tern svitses i smør

2 dl. Hvidvin tilsættes og koges ind til en sirupsagtig masse

2 dl. Meizena madlavningsfløde tilsættes 

½ rød + ½ grøn +½ gul peberfrugt snittes i små tern og tilsættes sovsen – koges i ca. 5 – 10 min. 

Kyllingebryster med skind

Skindet løftes og smøres med Pesto, der lægges skivede hvidløg ind og krydres med salt og peber

Lægges i et fad sammen med glaserede perleløg (som brune kart.) i ca. 25 min – 30 min 190 gr. 

Serveres med båndpasta

 

 

pdf format

Ingredienser: