Drinks og drikke. Der vil hele tiden komme nye opskrifter til. De kan evt. udskrives i pdf. format når jeg får dem lavet. Kræver dog Adobe Reader, hent gratis her. |
|
Varme drikke med chokolade. | |
Ingredienser: Varm chokolade: 1 l sødmælk, 2 vanillestænger flækkes og bringes i kog og tages af varmen. Vanillekornene skrabes ud i mælken. Rør det godt rundt og lad det stå i ca. 10 min. 130 gr. lys chokolade brækkes i mindre stykker og kommes i mælken. Mælken varmes op til kogepunktet mens der røres godt indtil chokoladen er smeltet. Serveres varm og skummende – evt. med en klat flødeskum.
Varm hvid krydderdrik: 1 l sødmælk blandes med 5 cm. kanelstang, 2 flækkede vanillestænger, ¼ tsk. stødt muskat. Kanelen og vanillen tages op og vanillekornene skrabes ud og kommes i mælken, sammen med ¼ tsk. mandelessens. Hældes i glas og pyntes med Nesquick eller kanel og 1 kanelstang i hvert glas.
Varm kaffedrik: Der laves 3 dl meget stærk kaffe. 3 dl mælk bringes i kog under omrøring. I hver kop kommes 1 spsk. kaffesirup og 1 del mælk og 1 del kaffe kommes i koppen der toppes med flødeskum og chokoladeflager. |
|
Ingredienser: 2 bananer, 20 små jordbær, 3 dl yoghurt eller Cultura naturel, 2 tsk. akaciehonning Alle ingredienserne, undtagen honningen, blendes til en ensartet konsistens. Smoothien smages til med honning, hældes i høje glas og serveres straks. |
|
Ingredienser: 1½ dl ylette, 4 isterninger, ½ dl brombær eller hindbær (evt. frosne, så kan isterninger udelades), 1 banan, saften af 1 appelsin, 2 spsk. sukker. Alle ingredienser kommes i en blender og blendes godt sammen – drikkes straks. |
|
Ingredienser: |
|
6 cl. mørk rom, 2 dl. Sprite, 2 spsk. Rørsukker, 1 dl. roses lime + saften af 1 lime, 4 stilke frisk mynte, isterninger Rom, mynte, rørsukker, lime og isterninger blendes sammen. Fordeles i glas, og fyld til kanten med sprite. |
|
Ingredienser: Ekstrakten: 1 l vand, 2 citroner i både, 3 appelsiner i både, 12 kanelstænger, 5 stk. nelliker, 40 gr. hel ingefær i mindre stykker, 5 gr. kardemomme, 2 stk. stjerneanis, 300 gr. mørk farin, 300 gr. sirup. Alt dette bringes i kog og står min. 48 timer før brug Selve gløggen: ¼ l ekstrakt, 1 fl. rødvin, 1 dl. eksport akvavit, 1 dl kirsebærvin, 1 dl. portvin evt. lidt sukker. Rosiner og mandler. Denne blanding skal varmes op. MÅ IKKE KOGE. |
|
Ingredienser:
|
|
|